Vineri, 20 septembrie 2019, a avut loc primul seminar din seria evenimentelor incluse în cadrul proiectului „Înființarea pieței locale a produselor apicole din Jurilovca”, proiect implementat de Comuna Jurilovca în parteneriat cu Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri și Balaban Catalin PFA.

SCOPUL investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este cooperarea dintre actorii din sectorul agro-alimentar, pentru a comercializa produsele din lanțurile scurte de aprovizionare, utilizând metode inovatoare pentru atragerea unor categorii noi de consumatori. Proiectul își propune să raspundă nevoilor producătorilor locali din domeniul apiculturii privind valorificarea superioară a produselor lor, prin crearea de conexiuni între gastronomie, agricultură, educație, turism și ecologie și consolidarea conceptului de piață locală.

Prima întâlnire organizată în comunitatea din Jurilovca s-a bucurat de prezența producătorilor locali din domeniul apicol, a tinerilor antreprenori și a reprezentanților administrației publice locale.

Temele abordate în cadrul sesiunii de informare a publicului au fost:

  • Beneficiile cooperării în susținerea pieței locale a produselor apicole
  • Valoarea produselor locale și a culturii rurale;
  • Importanța piețelor locale în dezvoltarea sustenabilă;
  • Exemple de bune practici din zona antreprenoriatului rural;
  • Activități de promovare a brandului local „Miere de Jurilovca”.

Seminar privind Importanța produselor locale în dezvoltarea comunităților rurale