O a treia întâlnire organizată de Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri în cadrul proiectului „Înființarea pieței locale a produselor apicole din Jurilovca” a avut loc în Constanța, în sala de conferințe Decebal a Hotelului IBIS marți, 17 decembrie 2019.

Principalul topic al discuțiilor a vizat creșterea albinelor și rolul vital al acestora, atât din punct de vedere economic, ecologic, dar și social: Mierea – Aliment și Medicament, Valorificarea produselor apicole locale: mierea gospodarului dobrogean, Piața produselor apicole.

„Parteneriatul își propune să identifice cele mai bune variante de creștere atât a vizibilității crescătorilor de albine, cât și a sectorului local de apicultură”, a afirmat Elena Coandă, președinte Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri. 

Seria de eveniente organizate în cadrul proiectului finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 contribuie la facilitarea cooperării dintre actorii sectorului agro-alimentar în vederea comercializării produselor apicole locale din lanțurile scurte de aprovizionare.

Eveniment „Drumul mierii – Călătoria de la stup către cămara personală”